Header

RED HOT CHILLI PIPERS СЪС СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПУБЛИКА

March 27th, 2015

Шотландците RED HOT CHILLI PIPERS, които пристигат за първи път у нас за откриването на „20-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА” в НДК на 11 май, изпратиха специален видео поздрав за българските си почитатели. Най-известните шотландски гайдари в света вече са готови за горещото гайда-шоу в зала 1 и отправят поканата си към родните фенове. В ефектния спектакъл ще вземат участие и десет български гайдари, a кулминацията ще настъпи с появата на сцената на космическия глас Валя Балканска.

„Гайдата все още разполага с правомощието си да „сплашва противника”, както в отминалите времена”, казва с усмивка Кевин Макдоналд от RED HOT CHILLI PIPERS и се надява, че у нас ще срещне храбра публика, готова да се зареди с енергия от тяхната музика, преживявайки един невероятен купон.

Веселите музиканти определят стила си, като „Bagrock” – сливане на традиционна шотландска музика с поп и рок хитове. А относно избора на парчета, върху които правят гайда-кавърите си, музикантът е категоричен, че Coldplay са много добри в писането на песни, подходящи за гайди.

На 11 май в зала 1 на НДК вероятно ще чуем култовите парчета „Thunderstruck” (AC/DC) и „Smoke On The Water” (Deep Purple) в шумен гайда-вариант, а дали няма да звучи и нещо от Chris Martin и компания – предстои да разберем.

Едно е ясно – според думите на Кевин Макдоналд, изказани в интервю за чуждата преса: „Всеки, който е дошъл на наш концерт с „отворен ум”, си тръгва вдъхновен”.

Билетите за шоуто на RED HOT CHILLI PIPERS, със специалното участие на Валя Балканска и родопски гайди на 11 май в зала 1 на НДК, са на цени от 30 до 60 лв., в зависимост от мястото в залата. Те могат да бъдат закупени ексклузивно в мрежатa на Ticketportal.bg и от касата на Билетен център в НДК, касата на зала „Арена Армеец”, верига магазини на Office1Superstore, Booktrading, книжен център „Гринуич” и магазини „На Тъмно”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.