Header

LivingWEB™ превръща септември в месец на реалната виртуалност

August 14th, 2013

LivingWEBСветовната премиера на реално-дигиталния арт фестивал LivingWEB™ ще се състои на 4-ти и 5-ти септември във Vivacom Art Hall. Събитието ще се предава и на живо на екран пред Американския университет в Благоевград. Поради големия интерес и наситената програма, авторът на фестивала – Васил Тучков  реши да стартира проекта седмица по-рано и така LivingWEB™ ще протече в рамките на 12 дни.

LivingWEB™ е точката, в която Изкуствата и Технлогиите се пресичат. Проектът събира артисти, специалисти и иноватори от различни сфери под една тема.

На откриването във Vivacom Art Hall ще бъдат представени уникалните инсталации и пърформанси от „материализираното Интернет пространство“, в които артисти и посетители, ще стават част от “оживелите” социални мрежи. След което  програмата ще продължи с лекции в Американския университет. На 13-ти, 14-ти и 15-ти септември фестивалът ще предложи спектакъл от инсталации, иновативно експо и открити уроци в Галерия Сезони – Културен дом “Средец”, интерактивна инсталация, наподобяваща жив Гугъл и човешки мозък в Галерия за съвременно изкуство Уникредит Студио, както и други изненади навън в красивия парк Заимов и още няколко точки в София и Благоевград.

Роботите са звеното, което свързва реалното с дигиталното – допирната точка, затова в рамките на LivingWEB™ ще се проведе и Сумо състезание с роботи и лекции по роботика, инициирани от Роботев (robotev.com). Всички желаещи да вземат участие в състезанието, трябва да заявят предварително участието си в уеб сайта на фестивала.

По време на LivingWEB™, чрез творческия изказ и социалната дискусия, всички ще предприемем контра-културна крачка встрани, от дигиталното към физичното. Реалността ни ще прелее във виртуалното, където човешките механизми съществуват в интервали на “ON-&-OFFLINE“.  Една обективна камера на човека в интернет пространството, заедно и поотделно, отвъд рамките на плътта.  Living WEB™ ще покаже, че мрежата съществува в различни форми, които са съпоставими – вселената, човешкия мозък, интернет пространството, социалните графи. Буквално олицетворяване на уеб сайтове (интерактивни инсталации), материализирани във физически лабиринт от хиперлинкове и живи програми с актьори, изпълнители, жонгльори, акробати и “стенд-ъп” комици.

Виртуалната реалност изглежда  завзема голяма част в съвремието ни. LivingWEB дава гласност с изразните средства на модерното изкуство да си напомним, че най-важен е истинският живот, този, който ни заобикаля физически – хората, които обичаме, знанията, които научаваме, неволите, които ни притесняват и успехите, които постигаме заедно. Като банката, която предлага „банкиране за истинския живот“, участваме в проекта именно заради тези ключови послания“, коментира бранд мениджъра на УниКредит Булбанк и куратор на галерия УниКредит Студио Людмил Каравасилев.

Фестивалът LivingWEB™ е част от инициативите в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на Културата 2019. Ще протече под патронажа на Столична Община и с подкрепата на Американския Университет в България, Vivacom, УниКредит Булбанк и Галерия Сезони.

Пригответе се да ви погълне Живата мрежа LivingWEB™ – преживяване за ума и сетивата, каквото не сте изпитвали още.

Повече информация на:

www.enterlivingweb.com

https://www.facebook.com/LivingWebBG

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.