Header

Реално-дигиталният арт фестивал LivingWEB™ стартира утре

September 3rd, 2013

Официалното откриване на реално-дигиталния арт фестивал LivingWEB™ ще се състои утре 4-ти септември от 19:00ч във VIVACOM Art Hall. Това е първата локация на фестивала, на която посетителите ще могат да видят и станат част от материализирането на интернет пространството.

На 4-ти и 5-ти септември между 19:00ч. и полунощ гигантски робот от телевизори и монитори, наречен „Цифровизатора“, търсачка Live Search Engine – човешки елемент, технология, сценография и мултимедия, социална мрежа – интерактивна кабинка за създаване и променяне на профил, видео игра на живо – хора управляващи аватари в светещи костюми, които скачат акробатично по 8-битово ниво с класиране, WEB TV – сцена за живо поръчване на видео/музика и още куп други интересни инсталации за първи път ще оживеят в  материалния свят.

LivingWEB™ ще покаже пресечната точка между технологии и изкуство, като пресъздаде символите на интернет в реалната градска среда. Проектът събира артисти, специалисти и иноватори от различни сфери под една тема.

Фестивалът е с вход свободен и продължава до 15-ти септември на различни локации в София и Благоевград.

program LivingWEB

Повече за програмата:

www.enterlivingweb.com

и https://www.facebook.com/LivingWebBG

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.