Header

РЕАЛНО-ВИРТУАЛНИЯТ ФЕСТИВАЛ LivingWEB™ със световна премиера през септември в София и Благоевград

July 2nd, 2013

Оригинална експозиция на интернет пространството в мултимедиен и интерактивен музей на живите експонати

Living web 1На 13, 14 и 15 септември ще се проведе първото издание на реално-дигиталния арт фестивал LivingWEB™, който ще обхване шест различни локации в София и Благоевград.
Това е първото по рода си събитие, което материализира световната мрежа и я прави физически достъпна за всеки, а виртуалното става реално.
LivingWEB™ е фестивал, който има за цел да обнови и промени облика на София, чрез артистични инсталации, да открива и представя новите измерения на Интернет феноменa. Събитието ще представи какво Интернет дава на онлайн потребителите, но и какво взема от тях. Каква е цената на това, да имаш отговора на всеки един въпрос, на един клик разстояние и как това е променило ежедневието на обществото.
Освен интерактивни инсталации и пърформанси, фестивалната програма ще включва образователни събития, иновативно изложение, експертни лекции, публични уроци, живи дискусии и презентации на нови и бъдещи технологии.
На различни локации в София и Благоевград ще се инсталират прожекционни екрани, предаващи на живо събитията от основната зона на фестивала. Наблюдатели с камери ще обхождат изложбата и ще я разпространяват на мулти-позиционирани екрани. Посетителите ще навигират екраните (чрез модератор и SKYPE) и ще наблюдават шоуто от многообразни градски локации. Интернет преживяване на живо без ограничение на време и пространство.
Интерактивните инсталации буквално ще олицетворяват уеб сайтове, материализирани в лабиринт от хиперлинкове и живи програми, в които ще се включат актьори, изпълнители, жонгльори, акробати, танцьори и “стенд-ъп” комици и паркур.
Събитието е част от инициативите в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на Културата 2019. Ще протече под патронажа на Столична Община и с подкрепата на Американския Университет в България и Галерия Сезони.
Достъпът ще е свободен.
Фестивалът ще преобрази столицата в галерия и мултимедиен театър и ще сподели София със света.

Повече информация на www.enterlivingweb.com 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.