Header

ИНОВАТИВНО ЕКСПО към ФЕСТИВАЛА LivingWEB™

August 28th, 2013

„Как да подобрим ежедневието си и обществения живот чрез интернет” „Комуникацията в дигиталния свят, доверие, свръх-информация и социално инжeнерство” и „Най-добри практики в програмирането и дизайна” са само част от темите, които ще разгледаме по време на първото издание на реално-дигиталния фестивал LivingWEB™  на 04, 05, 13, 14 и 15 септември 2013.

Откриването на фестивала LivingWEB™ ще се състои на 04-ти и 05-ти септември във Vivacom Art Hall, след което ще продължи на 13-ти, 14-ти и 15-ти и с образователен форум в Галерия Сезони,  Културен дом “Средец”, Галерия Уникредит Студио, парка Заимов и още няколко точки в София и Благоевград. Достъпът ще е свободен за посетители.

Иновативното експо ще предложи наситена програма от експертни лекции, публични уроци, дискусии,  презентации на нови технологии и продукти,  и състезания.

Мисията на форума е да даде широк поглед върху различните измерения на интернет и уеб културата. Основни теми са: общество, медии, бизнес и образование.

Някои от темите, които ще засегне експото са: „Социалните аспекти на интернет“, „Обществено полезни услуги

и начинания“, „Хоризонтите на дигиталния свят в човешкото развитие“, “Новите възможности и предизвикателства пред бизнеса в контекста на интернет.“, „Нови модели и инструменти за по-добра образователна система, извънкласни проекти, интернет грамотност“, „Възможности за професионално развитие в програмирането, дизайна и системната поддръжка“, „Гаймификейшън“, „Роботика“, „3-D Принтинг“ и др.

Сред лекторите, които ще вземат участие в LivingWEB™ образователно експо са председателят на СЕМ, доц. Георги Лозанов, бизнесдамата Ралица Килиан, генерален директор на „Солитрон“ и директора на конференциите „Виртуално бъдеще“, Люк Робърт Мейсън, който ще ни въведе в света на кибернетиката.

На 13 септември всички посетители на фестивала, които се интересуват от програмиране и cloud технологиите, ще имат възможността да участват в работилница за изграж

дане на уеб сайтове, “Направи уеб приложение – докосни облаците”. Уъркшопът ще продължи четири часа и на всеки посетител ще бъде обърнато индивидуално внимание.

Събитието е част от инициативите в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на Културата 2019. Ще протече под патронажа на Столична Община и с подкрепата на Американския Университет в България, Vivacom, УниКредит Булбанк и Галерия Сезони.

LivingWEB

Пълната програма и повече за лекторите и темите може да намерите на: www.enterlivingweb.com

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.