Header

LivingWEB™ FESTIVAL

July 17th, 2013

Оригинална експозиция на интернет пространството в мултимедиен и интерактивен музей на живите експонати.

LivingWEBСветовната премиера на реално-дигиталния арт фестивал LivingWEB™ ще се състои на 4-ти и 5-ти септември във Vivacom Art Hall. Събитието ще се предава и на живо на екран пред Американския университет в Благоевград.

LivingWEB™ е точката, в която Изкуствата и Технлогиите се пресичат. Проектът събира артисти, специалисти и иноватори от различни сфери под една тема.

На откриването във Vivacom Art Hall ще бъдат представени уникалните инсталации и пърформанси от „материализираното Интернет пространство“, в които артисти и посетители, ще стават част от “оживелите” социални мрежи. След което  програмата ще продължи с лекции в Американския университет. На 13-ти, 14-ти и 15-ти септември фестивалът ще предложи спектакъл от инсталации, иновативно експо и открити уроци в Галерия Сезони – Културен дом “Средец”, интерактивна инсталация, наподобяваща жив Гугъл и човешки мозък в Галерия за съвременно изкуство Уникредит Студио, както и други изненади навън в красивия парк Заимов и още няколко точки в София и Благоевград.

Роботите са звеното, което свързва реалното с дигиталното – допирната точка, затова в рамките на LivingWEB™ ще се проведе и Сумо състезание с роботи и лекции по роботика, инициирани от Роботев (robotev.com). Всички желаещи да вземат участие в състезанието, трябва да заявят предварително участието си в уеб сайта на фестивала.

Това е първото по рода си събитие, което материализира световната мрежа и я прави физически достъпна за всеки, а виртуалното става реално.

LivingWEB™ е фестивал, който има за цел да обнови и промени облика на София, чрез артистични инсталации, да открива и представя новите измерения на Интернет феноменa.  Събитието ще представи какво Интернет дава на онлайн потребителите, но и какво взема от тях. Каква е цената на това, да имаш отговора на всеки един въпрос, на един клик разстояние и как това е променило ежедневието на обществото.

Достъпът ще е свободен.

Фестивалът LivingWEB™ е част от инициативите в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на Културата 2019. Ще протече под патронажа на Столична Община и с подкрепата на Американския Университет в България, Vivacom, УниКредит Булбанк и Галерия Сезони.

Пригответе се да ви погълне Живата мрежа LivingWEB™ – преживяване за ума и сетивата, каквото не сте изпитвали още.

Повече информация на:

www.enterlivingweb.com

https://www.facebook.com/LivingWebBG

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.