Header

Колекцията ZOOM IN или как 5 сгради на ZOOM Studio се превърнаха в бижута

November 1st, 2014

IMG_3357На 29-ти октомври, в софийската галерия за арт и дизайн  Sabai,  се състоя официалното представяне на най-новия и екстравагантен проект ZOOM IN.

Над 200 гости уважиха откриването на изложбата, водени от любопитсвото да видят бижутата създадени от детайли на реализирани вече архитектурни проекти. Едно от най- креативните студия в България ZOOM Studio, показа нов прочит на своята работа, в колаборация с талантливата авторка – бижутера Полина Димитрова.

Сред гостите бяха както колеги, приятели, клиенти, така и самите собственици на сградите превърнати в бижута. Всички посетители бяха посрещнати с чаша вино, предоставено от VINO ORENDA, домашни соленки от BAKERY BOX и ръчно изработени шоколадови трюфели от TAMOKO.

ZOOM In е артистичен проект под формата на бижута-уникати, който пресъздава и подчертава детайли, форми, линии и текстури от фасадите на пет от най-емблематичните сгради на архитектурно студио ZOOM.

Идеята за проекта се ражда, след като студиото реализира интериорния дизайн на галерия Sabai в София – пространство за съвременна бижутерия. Той е замислен като интересен и необичаен начин за представяне на работата на студиото в новосъздадената галерия.

По един също необичаен начин ZOOM стига до бижутера Полина Димитрова и работа им заедно започва като предизвикателство.

За нея е ново да работи в екип и да се вдъхновява от създадени вече проекти на други хора. Тя открива, че основното в работата и е да усети формите на сградите и да избере елементите им, които са и най-интересни. Това, което я приближава до работата на ZOOM Studio са изчистените линии, вниманието върху детайла и търсенето на нови комбинации между материалите.

Колекцията за момента е лимитирана, но архитектите имат твърдото намерение да я допълнят с още нови серии.

Бижутата на ZOOM In могат да бъдат намерени в галерия Sabai на ул. Неофит Рилски 63 в София и онлайн на www.inzoomin.org

IMG_3290IMG_3288 IMG_3289
IMG_3292
IMG_3328

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.