Header

TAPE FIVE – 31.05.2013, Sofia Live Club

April 15th, 2013

 

tape five poster finНа 31ви май, набиращата все по-голяма популярност в България електро суинг група TAPE FIVE за първи път ще се качи на родна сцена в SOFIA LIVE CLUB от 22:00 часа.

С приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills и атрактивно шоу, групата ще представи пред българските феновете последния си студиен албум SWING PATROL. Преди тях за доброто настроение ще се погрижи българското DJ дуо ТHE SMUGGLERS COLLECTIVE.

Като част от лейбъла Chin Chin Records, в който са и добре познатите ни Club des Belugas и Gabin, музиката на TAPE FIVE влиза в над 500 световни компилации.

След световния успех на албума „Tonight Josephine“, групата внася нюанс вдъхновен от 40-те години на миналия век. Албумът SWING PATROL преминава с размах през вселената на суинга, а уникалните, стилни и превъзходно аранжирани мелодии, имат способност да пренасят в друга епоха.

Билетите за концерта на TAPE FIVE могат да бъдат закупени предварително в мрежата на Eventim на цена от 20 лева. Първите 100 билета ще бъдат с промоционална цена от 15лв.

———

За TAPE FIVE

TAPE FIVE е интернационален проект, базиран в Германия и създаден от Martin Strathausen. Дебютният им албум излиза през 2006 и е напълно разпродаден в Европа, САЩ и Азия. От тогава TAPE FIVE издават още 4 албума, като последният е SWING PATROL, в който  Martin Strathausen събира певци и музиканти от десет различни държави, от САЩ до Камерун, през Бразилия, Англия, Италия, Украйна, Румъния и разбира се, от родната му Германия.

THE SMUGGLERS COLLECTIVE

От създаването си през есента на 2008 насам, DJ и промоутъското дуо The Smugglers Collective успя да превърне тематичните винтидж партита в интегрална част от нощния живот в страната. Ритъмът на SWING, ROCK’N’ROLL, RHYTHM & BLUES, ELECTRO-SWING музиката от 40-те години до днес съвсем естествено се промъкна в барове и клубове, където бе гостоприемно приет.

The Smugglers Collective се превърнаха в неизменна част от нощния живот на София, след като подгряваха световноизвестни групи като Parov Stelar, The Correspondents, Swing Republic, Club Des Belugas, !Deladap, както и оркестрите на Duke Ellington и Glenn Miller.

Организатор

SOFIA LIVE CLUB и Art Studio

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.